Jídlo a stravování

Buon appetito! Cesta za italským štěstím na talíři

Italové a jídlo: Láska na první sousto

V Itálii se jídlo nevnímá jen jako pouhá potřeba, ale jako rituál, oslava a sdílení. Rodina a přátelé se scházejí u stolu,aby si povídali, smáli se a vychutnávali si lahodné pokrmy. Proto je stravování tak důležitou součástí italské kultury.

Základní kameny italské kuchyně

Italská kuchyně se pyšní jednoduchostí a kvalitními surovinami. Rajčata, olivový olej, bazalka, česnek – to jsou jen některé z pokladů, které tvoří základ chutných italských jídel. Těstoviny ve všech tvarech a velikostech, lahodná pizza,sýry od mozzarelly po parmezán, šťavnaté rizoto a mořské plody čerstvé z moře – to vše čeká na vaše chuťové pohárky.

Každý region Itálie se pyšní svými vlastními specialitami. Na Sicílii ochutnáte lahodné cannoli, v Toskánsku se budete kochat bistecca alla Fiorentina a v Neapoli se zamilujete do pizzy Margherita. Nezapomeňte také na víno! Itálie je proslulá svými vinicemi a každý region se může pochlubit jedinečnými víny.

„Italská strava je jako píseň – jednoduchá, ale krásná.“ 

Julia Child